Marie De Pruikenmaker

Pruiken maken met een missie

Marie Lavrysen (De Pruikenmaker) zat al vroeg met de handen in andermans haar. Haar kapperscarrière begon toen ze amper 15 was. Ze doorstond haar opleiding en stageperiode met glans. Toch, na zeven jaar als fulltime kapster, miste ze diepgang en een waardevol doel om zich dagelijks voor in te zetten.

Het idee van pruiken maken had zich al een tijdje genesteld. Maar het was pas na een duwtje van haar vriend dat het prille idee zich ontvouwde tot een passie met een missie. In ‘De Haarwerkvakschool’ van Het Pruykenhuys in Nederland leerde ze de ‘knoopjes’ van het vak. Tijdens deze gerenommeerde privé-opleiding tastte ze het volledige pruikenspectrum af. Ze ontwierp pruiken en haarstukken voor theaterstukken en particulieren met haarverlies. Uit dit laatste segment is haar huidige missie uiteindelijk gerold.

Een pruik laten maken

Pruiken voor mensen die het echt nodig hebben

Kwalitatieve pruiken en haarstukjes van hoogkwalitatief Europees haar zijn schaars. In België zijn er slechts een handvol personen die handgeknoopte pruiken kunnen maken. Toch zijn er elke dag duizenden mensen die worden geconfronteerd met haaruitval of hoofdhuidproblemen, waardoor ze zich uit schaamte terugtrekken uit hun sociaal leven. Het leek Marie logisch om die personen letterlijk de hand te reiken.

Marie heeft de missie om mensen, die echt een pruik kunnen gebruiken, ten eerste bewust te maken dat professioneel haarwerk de oplossing kan zijn voor hun verlies aan zelfvertrouwen ten gevolg van haaruitval of huidproblemen. Ten tweede wil ze effectief ook pruiken en haarstukjes maken die perfect passen, er levensecht uitzien en volledig gestyled zijn in lijn met de persoon die ze zal dragen.

Lees meer over hoe onze pruiken en haarstukjes worden gemaakt.

Om de missie kracht bij te zetten, functioneert ze met ‘De Pruikenmaker’ ook als haardonatiecentrum. Daarmee wil ze een alternatief bieden voor de wantoestanden die heersen nadat je haar hebt geschonken. Kwalitatief Europees wordt verspild en belandt meestal niet op de hoofden van degenen die het echt kunnen gebruiken

Lees meer over haardonatie bij ‘De Pruikenmaker’.

Contacteer Marie voor een eerste kennismaking

Contacteer ons