Haardonatie centrum ‘De Pruikenmaker’

Doneer je haar met volledige transparantie

Haardonatiecentrum ‘De Pruikenmaker’

Europees haar dat geschonken wordt aan bekende haardonatiecentra legt jammer genoeg vaak een duister pad af. Bij de afnemers loopt het meestal volledig fout. Slechts enkelen hebben dat privilege, waardoor andere pruikenmakers uit de boot vallen. Zij moeten noodgedwongen op zoek naar twijfelachtige (online) alternatieven. Twijfelachtig, omdat ook in de wereld van de haardonatie wordt gesjoemeld met de ‘echtheid’ van Europees Virgin haar. Oplichters verkopen bijvoorbeeld minderwaardig, beschadigd haar als hoogkwalitatief, duurder Europees haar, door het in siliconebadjes onder te dompelen.

Daarbij komt nog dat de pruiken die dan toch (vaak machinaal) gemaakt worden van het ‘geschikt’ haar, vooral naar de entertainmentsector vloeien. Dat terwijl er dagelijks duizenden mensen getroffen worden door ziektes als kanker en ‘alopecia areata’ met haarverlies als gevolg. Erger nog, veel van het reeds gecontroleerde haar belandt op de een of andere manier gewoonweg in de vuilbak. Schrijnende taferelen waar Marie zelf getuige van was. Tijd voor een alternatief dus.

Ontdek onderaan de opties om je haar te doneren.

Haardonatie transparantie garantie

Maar hoe stellen we een volledig transparant donatiesysteem op? Het start bij de verzameling van het haar: Marie controleert het haar vaak zelf, maar staarten die door andere kappers geknipt worden zijn zeker even welkom. Het verzamelde haar gaat integraal naar de pruiken en haarstukjes die door pruikenmaker Marie worden geknoopt. Maar hoe weet je dat?

Bekijk het resultaat en weet wie je helpt!

De schenker krijgt altijd het resultaat – de pruik of het haarstukje – te zien wanneer het proces is afgerond. Zo ben je zeker dat je haar goed besteed is. Meer nog, indien er toestemming is van de klant krijg je ook extra informatie over wat voor ziektebeeld de persoon waaraan je schenkt heeft.

Je haar schenken aan ‘De Pruikenmaker’

Stuur het op!

Wij krijgen dagelijks enveloppen binnen met gedoneerd haar. Je kan je haren bij jou favoriete kapper laten knippen en vervolgens naar ons opsturen. Niet zeker naar welke kapper je best gaat? Wij hebben een aantal kapsalons hier in de kempen waarmee we samenwerken. Houd wel rekening met de volgende richtlijnen wanneer je besluit een staart op te sturen voor donatie.

  • De haarlengte is essentieel, minimum 25cm
  • Zorg dat je haar proper is
  • Zorg dat je haar droog is, anders verstikt het
  • Doe je haar in een (of meerdere) gewone staart(en)
  • Zolang je haar gezond is mag het gekleurd zijn

Stop je haar in een plastic zakje en dan in een gewone enveloppe. Als je je haar wil blijven volgen stop je ook best je contactgegevens bij de zending. Houd er wel rekening mee dat er heel wat tijd over heen kan gaan voor je iets van je haren te horen krijgt omdat het soms best lang kan duren voor we de perfecte match voor jou haar vinden.

 

Lees meer over het proces van pruiken maken

Schenk je haar aan ‘De Pruikenmaker’

Contacteer ons