Een eigen pruik laten maken
Unieke haarstukjes en pruiken van echt Europees haar

Laat je pruik maken en stylen

Al onze pruiken en haarstukjes worden van begin tot einde door de handen van Marie gecontroleerd en geknoopt. Wij beschikken dus niet over kant-en-klare modellen waaruit je kan kiezen. Dat is een bewuste keuze. Je wil natuurlijk dat je pruik of haarstukje er perfect uitziet als een natuurlijk kapsel, maar dat het tevens naadloos aansluit bij je persoonlijkheid. Dat is enkel mogelijk door zeer gedetailleerd en persoonlijk te werk te gaan, zowel bij het opmeten van de maten als het stylen van de pruik. Hoe gaat het maken van onze pruiken in z’n werk?

Lees ook even het verhaal van Marie

Het proces

De eerste kennismaking

Tijdens ons eerste contactmoment luisteren we naar je verhaal. We trachten hier al de basis te leggen voor het persoonlijke kader waarin we de pruik of het haarstukje zullen maken. We analyseren grondig de reden waarom je voor een pruik of haarstukje opteert en wat voor jou belangrijk is.

De advisering

Niet iedereen heeft meteen een pruik nodig. Een haarstukje kan vaak al een ideale, minder kostelijke oplossing zijn voor je hoofdhuidaandoening of haarverlies. In navolging van het eerste contactmoment gaan we dieper in op de opties waarmee je het best bent geholpen.

De opmeting

We nemen zeer gedetailleerd de maten op van de plaats die we zullen bedekken. We maken vervolgens een mal met speciale folie, waarop we de fijne tule (dun katoen) baseren. Op die tule knoopt Marie het haar in.

Het knopen

Voor Marie de pruik of het haarstukje inknoopt, kiezen we samen het geschikte haar. Wij gebruiken enkel hoogkwalitatief Europees haar, waarvan we weten dat het ‘echt’ en onbeschadigd is (haarschubben). Daarna kan ze aan de slag.

Het aanpassen

De pruik of het haarstukje is klaar, maar we moeten zeker zijn dat alles perfect past. Je zet daarom de pruik voor een eerste keer op. Indien nodig passen we de pruik zorgvuldig aan tot alles 100% comfortabel zit.

Het stylen

Je wil natuurlijk een kapsel dat perfect bij je persoonlijkheid past. Marie haar professionele ervaring als kapster is een bondgenoot die ze tijdens het hele proces raadpleegt. Naar de styling van de pruik of het haarstukje zal dus ook veel aandacht gaan. Ga je toch liever naar je eigen kapper? Geen probleem, dat kan ook!

Doneer je haar aan De Pruikenmaker

Pruiken reparatie

Een voordeel van ons detailwerk is dat we ook makkelijk pruiken of haarstukjes kunnen repareren of herstellen. Zelfs haarwerk dat niet bij ons zijn aangekocht, kunnen bij ons worden binnengebracht voor herstelling. We repareren makkelijk erg specifieke beschadigde plekjes. Zo moet je geen totaal nieuwe pruik laten maken. Dat bespaart je een hoop geld. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over een pruik reparatie.

Stap weer vol zelfvertrouwen naar buiten

Contacteer ons